سه‌شنبه, 3 بهمن 1396
عنوان : تحقیق علمی تولید خوراك دام از سرشاخه نیشكر در دزفول به بار نشست
کد خبر : ۶۳۲۸۷
تاريخ :
 ۱۳۹۵/۰۶/۱۳ 
ساعت : ۱۳:۱۸:۴۰

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

رحيم اسلامي زاده روز پنجشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگاران خبرگزاري جمهوري اسلامي از در دست احداث بودن نخستين واحد توليد خوراک دام از سرشاخه و بقاياي نيشکر

در دزفول خبر داد و گفت: اين کارخانه بصورت پايلوت با ظرفيت توليد سالانه چهار هزار تن خوراک دام از سرشاخه و بقاياي نيشکر با اعتبار 20 ميليارد ريال و با سرمايه گذاري جهاد نصر و مشارکت 2 شرکت خصوصي در مرحله نهايي راه اندازي است

وي از برنامه ريزي براي احداث کارخانه 100 هزار تني توليد علوفه دامي از سرشاخه ها و بقاياي نيشکر در دزفول خبر داد و گفت: در برنامه ريزي بلند مدت صورت گرفته ظرفيت توليد علوفه دامي از سرشاخه ها و بقاياي نيشکر قابل ارتقا به يک ميليون تن در سال است

وي تاکيد کرد: تمام مراحل مطالعه، تحقيق و پژوهش توليد علوفه دامي از سرشاخه نيشکر توسط محققان مرکز تحقيقات کشاورزي صفي آباد دزفول صورت گرفته ضمن اينکه تمام مراحل طراحي، ساخت قطعات و کارخانه صنعتي توليد اين خوراک دام نيز توسط محققان و صنعتگران داخلي انجام شده است

رئيس بخش تحقيقات علوم دامي مرکز تحقيقات کشاورزي صفي آباد دزفول نيز در گفت و گو با خبرنگاران ايرنا با اشاره به هشت شرکت کشت و صنعت نيشکر در خوزستان و اختصاص 100 تا 120هزار هکتار از زمين هاي کشاورزي خوزستان به کشت نيشکر گفت: از هر هکتار نيشکر بيش از 20 تن علوفه قابل استحصال است که پيش از اين و با شيوه آتش زدن و سپس برداشت ني به هدر مي رفت

حميدرضا ايزدنيا ادامه داد: اين شيوه برداشت با سوزاندن مزارع علاوه بر ايجاد آلودگي شديد محيط زيست از بين رفتن حجم بسيار زيادي از پسماند نيشکر که قابل تبديل به علوفه دامي است را در پي دارد

رييس بخش تحقيقات علوم دامي مرکز تحقيقات ، آموزش کشاوزي و منابع طبيعي صفي آباد دزفول با تاکيد بر کمبود علوفه دامي در کشور خاطر نشان کرد: از سال 1371 تحقيقات در زمينه توليد علوفه هاي دامي ارزان قيمت در مرکز تحقيقات کشاورزي صفي آباد دزفول آغاز شده که حاصل چندين سال تحقيقات بر روي نيشکر، ملاس نيشکرو پيت و باگاس با انجام 24 طرح تحقيقاتي بوده است .

ايزدنيا تاکيد کرد: در مرکز تحقيقات ، آموزش کشاوزي و منابع طبيعي صفي آباد دزفول طي 13 سال گذشته هشت طرح تحقيقاتي به صورت اختصاصي در حوزه توليد علوفه دامي از سرشاخه ها و بقاياي نيشکر انجام شده است که در نتيجه آن براي نخستين بار در کشور دانش فني توليد خوراک دام از سرشاخه ها و بقاياي نيشکر عملياتي شد

وي ادامه داد استفاده از سرشاخه ها و بقاياي نيشکر بر روي دام هايي چون گاوميش، گاو، گوسفند و بز مورد آزمايش قرار گرفته و نتايج مطلوبي داشته است .

ايزدنيا با اشاره به ارزش غذايي خوراک دام توليد شده از سرشاخه ها و بقاياي نيشکر گفت: اين محصول داراي 7،5 درصد پروتئين بوده و قابليت جايگزيني با 70 درصد مخلوط علوفه کاه و يونجه را دارد

وي علوفه دامي از سرشاخه و بقاياي نيشکر را خوراک پايه براي دام اعلام کرد و بيان داشت: اين خوراک توليدي حاوي 70 درصد از سرشاخه و بقاي نيشکر بوده که با ديگر مواد افزودني فرآوري و توليد مي گردد .

رييس گروه علوم دامي مرکز تحقيقات و آموزش کشاوزي و منابع طبيعي صفي آباد دزفول نيز با انتقاد از شيوه کنوني برداشت و سوزاندن مزارع در خصوص استفاده از روش هاي نوين و بکارگيري دروگرهاي مناسب در امر برداشت گفت: شرکت هاي کشت و صنعت منطقه از تکنولوژي پيشرفته و روز دنيا در برداشت نيشکر عقب مانده و به جاي برداشت سبز اقدام به سوزاندن مزارع نيشکر مي نمايند که اين موضوع آسيب هاي جدي به محيط زيست وارد کرده است

احمد خياط مديريت سنتي را مانع پيشرفت کشاورزي دانست و گفت: با تغيير شيوه برداشت ، برداشت نيشکر علاوه بر جلوگيري از مشکلات زيست محيطي اين امر موجب ارزش افزوده محصولات کشاورزي مي شود

وي راه اندازي کارخانه توليد خوراک دام با استفاده از سرشاخه و بقاياي بعد از برداشت نيشکر را گامي مهم در جهت کاهش آلودگي زيست محيطي و برطرف کننده بخشي از نياز کمي کشور به علوفه هاي دامي اعلام کرد

مرکز تحقيقات کشاورزي صفي آباد در زمستان سال 1342 شمسي و پس از انجام مطالعات اوليه، در قلب اراضي شبکه آبياري دز تاسيس شد و از آن زمان تاکنون صدها طرح و پروژه تحقيقاتي در زمينه هاي مختلف کشاورزي علمي و عملي در اين مرکز توسط کارشناسان خارجي و داخلي اجرا شده که نتايج آنها سالهاست که در عرصه فعاليت هاي کشاورزي و اقتصادي منطقه کاملا محسوس و مشهود است .

انتهای پیام /*




بازگشت           چاپ چاپ         
 

سایت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد-دزفول

DOURAN Portal V4.0.4.0

V4.0.4.0