به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول؛ در ارتباط هفتگی تلفنی رادیو دزفول در روز شنبه مورخ ۲۷ مرداد با علیرضا شفیعی زرگر؛ پژوهشگر مروج ارشد کارگروه باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد، این محقق در خصوص میوه درخت جمبو که به آن درخت جم یا آلوی جاوهای نیز گفته میشود و فواید آن صحبت کرد.
علیرضا شفیعی زرگر گفت: جم یا میوه جمبو یا آلوی جاوهای، درخت میوهدار و همیشه سبزی است که از خانواده آکالیپتوس میباشد، بنابراین در برابر گرما از تحمل بالایی برخوردار است که در مناطق گرم بهوفور دیده میشود. این درخت بومی شبهقاره هند است و در منابع گفته شده که در ۴۰۰ سال پیش بهوسیله تجار وارد بندرعباس شده و درحال حاضر این درخت در مناطق بندرعباس، سیستان و بلوچستان و همینطور در منطقه خوزستان کشت میشود.
پژوهشگر مروج ارشد کارگروه باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد توضیح داد: گلدهی این درخت در فصل بهار و اواخر فروردین و اردیبهشت بوده و گلهای زیادی تولید میکند که زنبورعسل آن را بسیار دوست دارد بهطوری که کندوی فراوانی روی این درخت به وجود میآید که از این مورد هم یکی دیگر از مزیتهای این درخت میباشد. میوههای این درخت در اواخر مردادماه در منطقه شمال خوزستان رسیده میشوند و به شکل خوشهای شامل نرسیده تا رسیده هستند. وقتی این میوهها رسیده میشوند از رنگ سبز به رنگ قرمز پررنگ یا در واقع بنفشرنگ در میآیند. این میوه بهاندازه یک زیتون درشت است و مزه خاصی دارند که بهصورت ترشوشیرین است.
وی ادامه داد: میوه این درخت سرشار از آنتیاکسیدان است و تحقیقات معتبر نشان داده که از این میوه میتوان برای کنترل رادیکالهای آزاد در بدن و کاهش سرطان و کنترل دیابت نوع ۲ استفاده کرد. همچنین این میوه حاوی انواع ویتامینهای B۱, B2, B3، ویتامین D و منیزیم میباشد. علاوه بر فوایدی که از نظر میوه دارد از چوب این درخت هم در کشورهایی که کشت میشود برای تولید ریلهای چوبی راهآهن و همچنین در صنایع مختلف استفاده میشود.
شفیعی زرگر در پایان به باغداران استان خوزستان توصیه کرد: این درخت در منطقه ما کمتر موردتوجه قرار گرفته درحالیکه در مناطق سیستان و بلوچستان این میوه با قیمت بالایی به فروش میرسد. امیدواریم همشهریان عزیز این درخت را بکارند و از فواید این درخت و میوه آن بهرهمند شوند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید