سه‌شنبه, 17 مهر 1403

سایت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول

  • ساعت : ۰۹:۳۸
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۰۶ 
  • کد خبر : ۲۱۴۷۱۹
عضو هیأت علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد در گفتگو با خبرگزاری ایرنا؛
مدیریت تغذیه گیاهان موجب افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی كارآیی مصرف آب می‌شود.
کامران میرزاشاهی گفت: ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش افزایش ماده آلی خاک، حفظ بقایای گیاهی است، همچنین بسته به ویژگی کود آلی و مقدار و روش مصرف در مجموع کاربرد کودهای آلی باعث کاهش حداقل ۲۵ درصدی کودهای شیمیایی می‌شود.

به گزارش روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول به نقل از خبرگزاری ایرنا، کامران میرزاشاهی؛ عضو هیأت علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: مدیریت بهینه تغذیه گیاهی علاوه بر افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصد کارایی مصرف آب، منجر به افزایش تحمل گیاه به تنش خشکی نیز می‌شود.

 وی آزمون خاک را به‌عنوان یک راهکار مؤثر در تأمین نیاز کودی بیان کرد و افزود: نخستین گام اساسی در انجام آزمون خاک، نمونه‌برداری درست از خاک است.

 این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد دزفول بر ضرورت حفظ بقایای گیاهی و پرهیز از شدت خاک‌ورزی تأکید کرد و گفت: استفاده از کودهای آلی موجب کاهش ۲۵ درصدی کودهای شیمیایی می‌شود ضمن اینکه مصرف توام کودهای آلی و شیمیایی علاوه بر بهبود عملکرد محصول در مقایسه با مصرف هر کدام از این کودها به‌تنهایی، افزایش حاصلخیزی خاک را نیز به همراه دارد.

 میرزاشاهی با بیان اینکه ساده‌ترین و ارزان‌ترین روش افزایش ماده آلی خاک، حفظ بقایای گیاهی است، اظهارکرد: بسته به ویژگی کود آلی (از جمله غلظت عناصر غذایی در آنها) و نیز مقدار و روش مصرف در مجموع کاربرد کودهای آلی باعث کاهش حداقل ۲۵ درصدی کودهای شیمیایی می‌شود.

 این محقق خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول با بیان مضرات آتش‌زدن بقایای گیاهان گفت: آتش‌زدن بقایای گیاهان موجب ازبین‌رفتن ۹۰ تا ۱۰۰ درصدی کربن و نیتروژن و ۲۰ تا ۴۰ درصدی فسفر و پتاسیم خاک خواهد شد.

 میرزاشاهی بهبود شرایط حاصلخیزی خاک، کاهش علف‌های هرز و هجوم آفات و بیماری‌ها را از جمله پیامدهای مثبت به‌کارگیری تناوب‌های زراعی مناسب دانست و تصریح کرد: شدت خاک‌ورزی، نداشتن تناوب زراعی مناسب، مدیریت‌نکردن بقایای محصول، مدیریت نامناسب کودهای شیمیایی (بیش بود و یا کمبود عناصر غذایی)، استفاده‌نکردن یا استفاده کم از مواد آلی و هدررفتن عناصر غذایی (از طریق رواناب، آبشویی، تصعید و نیترات‌زدایی) عواملی هستند که موجب کاهش حاصلخیزی خاک می‌شوند.

 وی افزود: خاک‌ورزی حفاظتی، رعایت تناوب زراعی درست، مدیریت بقایای گیاهی و استفاده بهینه از کودهای شیمیایی، آلی و زیستی از جمله اقداماتی هستند که باعث بهبود وضعیت حاصلخیزی خاک می‌شوند.

سالانه حدود ۲.۵ میلیون تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان دزفول تولید می‌شود.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

2.jpg

امتیاز :  ۱/۰۰ |  مجموع :  ۱

برچسب ها