به گزارش روابطعمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفیآباد دزفول، گردهمایی ترویجی در خصوص بررسی کشت گلخانهای تابع اقلیم (سایبان) در روز سهشنبه مورخ ۲۳ مرداد با حضور مدیران باغبانی و هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان، رئیس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری کشور، علیرضا شفیعیزرگر؛ پژوهشگر مروج ارشد باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد، رئیس شرکتهای دانشبنیان آژانس یولاف و کارشناسان و بهرهبرداران بخش کشاورزی شهرستانهای استان خوزستان با هماهنگی اداره ترویج و آموزش کشاورزی شهرستان خرمشهر برگزار شد.
یاسر شریفی؛ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمشهر در این گردهمایی با تشریح ظرفیتها و پتانسیلهای این شهرستان گفت: سایبان در باغبانی در کنار کشتهای گلخانهای و زیر مجموعه باغبانی محافظت شده طبقهبندی میگردد و متشکل از یک سازه (ستونها، بستها، گیرهها و کابلها) و پوشش توری میباشد که بر اساس منطقه، نوع کاربری و هدف کاربرد، طراحی و تیپهای مختلفی را شامل میگردد.
شریفی از کشت موفق میانه کاری نخیلات در این شهرستان یاد کرد و امیدوار شد کشاورزان با اطلاعات کسب شده در این گردهمایی کشت سایبان را در خصوص انواع محصولات باغی گسترش دهند.
محمد حسنی نسب؛ مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان به مزیتهای باغبانی و ظرفیتهای گلخانهای استان اشاره کرد و گفت: بیش از ۱۶۰ نوع محصول کشاورزی در استان خوزستان وجود دارد و در این استان استعداد ۵۰۰ هزارهکتاری توسعه باغات وجود دارد.
حسنی نسب ادامه داد: تولید در گلخانههای تابع اقلیم، شیوهای از تولید است که با استفاده از ظرفیت اقلیمی و کنترل یک یا چند عامل محیطی، ضمن احداث با هزینه کمتر نسبت به سایر گلخانهها، انجام میشود.
در این گردهمایی عزیز تراهی؛ رئیس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری کشور به تشریح تولید میوههای گرمسیری در سایبان و پتانسیلهای استان خوزستان پرداخت.
در گردهمایی ترویجی کشت گیاهان در شرایط کنترل شده و تابع اقلیم (سایبان) علیرضا شفیعی زرگر؛ پژوهشگر مروج ارشد باغبانی مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد موارد کاربرد سایبان در تولید و بهبود شرایط پرورش درختان میوه، سبزی و صیفی و گیاهان زینتی و نیز نتایج طرحهای تحقیقاتی اجرا شده در این زمینه را برای حضار تشریح کرد.
شفیعیزرگر مهمترین فواید استفاده از سایبان را کاهش دمای ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد، حفظ رطوبت محیط پرورش گیاه و افزایش بهرهوری آب عنوان کرد. همچنین توضیحات کاملی درخصوص سازه و پوششهای سایبانهای مختلف از جمله سایبانهای تخت، قوسی و زیگزاگی ارائه کرد.
در این گردهمایی نادری و نیکخواه؛ کارشناسان مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان نتایج طرح پایلوت میانهکاری میوههای گرمسیری بین نخیلات و روند صدور مجوز سایبان را برای حاضرین شرح دادند.
در این گردهمایی احمدی؛ رئیس آژانس یولاف (شرکتهای دانشبنیان) به معرفی آژانس یولاف و همچنین معرفی محصولات برای کشت گلخانه تابع اقلیم پرداخت.
در این گردهمایی هاشمی؛ مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی به نقش آموزش و ترویج و اهمیت برگزاری کلاسهای آموزشی در انتقال جدیدترین دادههای تحقیقاتی محققین پرداخت و گفت: ترویج و آموزش زیربنای رشد و توسعه کشاورزی میباشد و از مهمترین عوامل دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی نیروی انسانی دانا و توانا و تأثیرگذار در بخش کشاورزی است؛ بنابراین در جهت ارتقای سطح دانش آگاهی، بینش و مهارت مخاطبین بخش، باید بر مبنای علم ترویج کشاورزی که مهمترین اصل آن انجام فرایندی فعالیتهای ترویجی و آموزشی است اقدامات لازم را به عمل آورد.
در پایان گردهمایی پنل تخصصی پرسشوپاسخ برگزار گردید و اساتید به سؤالات کشاورزان و حاضرین پاسخ دادند.
جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید