سه‌شنبه, 17 مهر 1403

سایت مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول

  • ساعت : ۰۸:۴۱
  • تاريخ :
     ۱۴۰۳/۰۶/۱۷ 
  • کد خبر : ۲۱۵۱۷۲
در تلاشی دیگر برای حفظ منابع خاک کشاورزی؛
استقبال شركت دانش‌بنیان جهت تولید دستگاه طراحی شده توسط محقق مركز تحقیقات صفی‌آباد
سیدرضا اشرفی‌زاده در خصوص دستگاه خطی‌کار بی‌خاک‌ورز جهت کاشت مستقیم محصولات زراعی مختلف در کشت‌های آبی گفت این دستگاه با کاهش عملیات تهیه زمین و کاشت به یک مرحله، باعث کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های تولید می شود. از مزایای دیگر دستگاه سفیر تسریع جوانه‌زنی و سبز شدن، کاهش مصرف و افزایش راندمان مصرف آب، کاهش رواناب و فرسایش خاک، سرعت بالا و کاشت همزمان کود و بذر می باشد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی‌آباد دزفول، سیدرضا اشرفی‌زاده؛ عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد دزفول و متخصص مکانیزاسیون و ماشین‌های کشاورزی درخصوص طراحی و بومی‌سازی دستگاه خطی‌کار بی‌خاک‌ورز جهت کاشت مستقیم محصولات زراعی مختلف در کشت‌های آبی گفت: 
کاشت بدون خاک‌ورزی یا کاشت مستقیم محصولات زراعی به‌دلیل مزایای فراوان آن به‌عنوان یکی از راهکارهای مؤثر در رسیدن به کشاورزی پایدار در جهان و ایران شناخته می‌شود. 
اشرفی‌زاده لازمه این روش کاشت را، وجود کارنده‌هایی دانست که بتوانند در حجم زیاد بقایای محصول قبل، بذر و کود را در دل خاک قرار دهند. وی گفت: در ایران به دلیل نوپا بودن کاشت مستقیم، غالب دستگاه‌های مورد استفاده وارداتی و حتی برخی تولیدات داخلی مناسب مناطق دیم و فقط بستر مسطح خاک می‌باشند.
محقق مکانیزاسیون و ماشین‌ های کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد در بیان طراحی این دستگاه کارنده گفت: دستگاه حاضر در اراضی دارای جوی و پشته 75 سانتی‌متر، با یک عبور روی چهار پشته هر کدام سه خط کاشت با فاصله 14 سانتیمتر را کشت می‌نماید. کاهش عملیات تهیه زمین و کاشت به یک مرحله، کاهش مصرف سوخت و هزینه‌های تولید، تسریع در جوانه‌زنی و سبز شدن گیاه، کاهش مصرف و افزایش راندمان مصرف آب، کاهش رواناب و فرسایش خاک، سرعت بالا و کاشت همزمان کود و بذر از جمله مزایای دستگاه حاضر می‌باشند. دستگاه معرفی شده برای کاشت مستقیم محصولاتی مانند گندم، جو، ذرت، ماش، لوبیا، سویا، کنجد، شبدر، یونجه، کلزا، برنج و محصولات مشابه مناسب می‌باشد.
عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد ادامه داد: این دستاورد در قالب قراردادی بین مرکز تحقیقات صفی‌آباد به‌عنوان طراح و صاحب ایده و یک شرکت سازنده ادوات بومی به صورت 70درصد (مرکز) و 30درصد (سازنده) در قالب مشارکت شکل گرفت. هم اکنون سازنده در قالب یک خوشه فناور در مرکز رشد صفی‌آباد قرار است دستگاه مورد نظر را طی سه سال به تولید انبوه برساند.

اشرفی‌زاده مزایای دستگاه سفیر را کاهش مراحل تردد تراکتور برای تهیه زمین و کاشت محصول از ۹ مرحله در کاشت مرسوم به یک مرحله در کاشت مستقیم، کاهش سوخت مصرفی تراکتور برای تهیه زمین و کاشت یک هکتار گندم به ۲۰ درصد معادل آن در روش مرسوم و کاهش زمان تهیه زمین و کاشت یک هکتار گندم به ۱۰ درصد و هزینه موردنیاز به یک‌سوم معادل آن در روش مرسوم عنوان کرد.

محقق مکانیزاسیون و ماشین‌ های کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی‌آباد همچنین افزایش ظرفیت نگهداری آب، کاهش دما و تبخیر سطحی و افزایش ماده آلی خاک طی زمان با حفظ بقایا، امکان کاشت در طیف وسیعی از رطوبت و بافت خاک که در بارندگی‌های زودرس پاییزه بسیار کارساز است، امکان کشیده‌شدن با تراکتورهای میان‌قدرتی مانند مسی فرگوسن ۳۹۹ در مقایسه با مشابه‌های خارجی آن که نیاز به تراکتورهای پرقدرت دارند، ساخت صفر تا صد آن در داخل و منطقه که علاوه بر تسهیل دسترسی به آن، سرویس و نگهداری آسان آن را میسر می‌سازد از دیگر مزایای دستگاه کارنده سفیر دانست.

وی در پایان گفت: با توجه به آرایش خطوط کاشت، برش بقایای خشبی و  ساخت 100درصد بومی، این دستگاه در نوع خود کم نظیر و یا بی نظیر است.

جهت دریافت لینک کانال ایتای سازمان کلیک کنید

photo_۲۰۲۴-۰۹-۰۳_۱۰-۰۲-۴۰.jpg

photo_۲۰۲۴-۰۹-۰۳_۰۹-۰۶-۱۲.jpg

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها